Blog - Fin Balans

Uw vertrouwde Energie Adviseur in de tuinbouw

Na 18 jaar bij verschillende energieleveranciers gewerkt te hebben, ben ik per heden gestart met mijn eigen energie(ke) adviesbureau. Met mijn ervaring van 18 jaar help ik de hard werkende ondernemers in de glastuinbouw om kosten te besparen. Ik geloof dat tuinbouwers hard werkend ondernemers zijn die hun best doen om ons dagelijks van vers groente te voorzien. Ik geloof ook dat ze te veel tijd kwijt zijn over de beste keuze over hun energiezaken. Daarom help ik hen om een passende advies tegen een beste prijs te geven. Ik begin met mijn adviesbureau omdat ik denk dat deze hard werkende ondernemers een betere dienstverlening verdienen. Een adviesbureau die meedenkt over hun innovatieve ontwikkelingen. Ik doe net een extra stap voor mijn klant. Ik ga met hen meedenken over de toekomst van hun onderneming.  We gaan samen naar de mogelijkheden kijken, hoe je onderneming duurzaam wordt. Welke producten passen het beste bij jou? Bij mij staat de mens centraal!

Mensen centraal stellen

Ik ben zo kwaad op dit moment( ik word niet zo gauw kwaad). Ik kreeg net iemand aan de lijn. Hij is ook benadeeld door een adviseur. Ik wil niet iedere adviseur over een kam scheren maar ik roep iedere adviseur om zijn klanten goed te informeren over de producten die je verkoopt. Niet aan je eigen portemonnee denken. Graag de mensen centraal stellen.  Een van mijn sterkste principe is dat ik liever nee verkoop dan dat ik een klant moet benadelen. Dan maar geen geld! Een blije mens maakt me gelukkig. Niet zijn geld.  Bij mij is eerlijkheid belangrijkste.

Parkeergeld bij instanties

Als budget coach voel ik me verantwoordelijk voor de portemonnee van de burger. Ik heb een voorbeeld. Bij HMC Den Haag betaal je per 30 minuten 0,90 €ct parkeergeld. Helaas word je tegenwoordig niet meer op tijd geholpen. Half uurtje wachten op je afspraak is heel normaal volgens HMC. Want ze krijgen ook tussendoor spoedklusjes. Alle begrip voor. Maar ik verwacht van HMC ook begrip. Mijn voorstel is eerste half uur parkeren gratis maken voor de mensen. Of ze moeten garanderen dat de patiënten  binnen maximaal 15 minuten aan de beurt komen. Of ze moeten 2 parkeer ingangen maken.  1 voor patiënten en  1 voor bezoekers. Sjoemel? Nou zie het dan door de vingers. Ik roep via deze weg de directie van HMC, consumentenbond en politici iets aan deze situatie te doen. Graag dit bericht zo vaak delen en steun dit soort acties zodat wij niet de dupe worden van instanties die ons geld pikken. Als je nog situaties hebt waar de consumentenbond en politici iets kan doen over dit soort geld diefstal graag melden. Graag je steun/hulp voor dit soort acties. Laten we aub met zn allen hand in hand ons sterk maken tegen de instanties die ons als melkkoe zien.

Iedereen moet eigenlijk een (life) coach hebben

Vandaag zijn we geschrokken door het overlijden van Avicii. Hij had veel stress staat in de media. Ik denk dat iedereen, vooral beroemdheden die druk hebben moeten een (life) coach hebben om hun hart luchten. Stress en zelfmoorden nemen helaas steeds toe in onze maatschappij.  Dankzij de tips van een life coach krijg je meer energie in je leven.

Aantal tips om je zelfvertrouwen te vergroten

Om je zelfvertrouwen te vergroten heb ik hieronder aantal tips gezet voor je. Er zijn natuurlijk nog meer tips. Als je een gesprek wil, kun je me altijd bellen of emailen.

  • Je moet van je zelf houden. Je moet je jezelf belangrijk vinden. Dit wil niet zeggen dat je egoïstisch of arrogant moet zijn.
  • Je moet je niet onderschatten. Objectief naar je kijken.
  • Nieuwsgierig zijn om nieuwe dingen te leren.
  • Verzorgd eruit zien. Kleding maakt de man zeggen ze.
  • Dit is een van de 1e en belangrijkste dingen die ik geleerd heb tijdens mijn Life coach opleiding. Door te sporten krijg je veel energie.
  • Andere mensen helpen door bijvoorbeeld vrijwilligers werk te doen.

Het is bijna 2018…

Het is bijna 2018. Heb je al een overzicht gemaakt van wat je aan je energie leverancier, telefoon provider, verzekeraar(s) ed. betaalt? Heb je vergelijkingen gemaakt? Ik hoor je nee zeggen. Heb je geen tijd voor dit soort zaken? Neem dan contact op met een budgetcoach van ons bedrijf. Je betaalt aantal tientjes aan een budgetcoach maar je bespaart honderden euro’s. Wacht niet te lang. Bel of mail ons. De keuze is aan jou natuurlijk!

Workshop over budgetbeheer op 12 december bij de St. Yasmin

Op 12 december geef ik een workshop over budgetbeheer bij de st. Yasmin.

Workshop Budgetbeheer 12 december 2017
Moet je ook elke maand je best doen om rond te komen met je inkomsten? Wil je meer grip krijgen op je geld? Stichting Yasmin organiseert in samenwerking met Finbalans een workshop over budgetbeheer. Dinsdag 12 december 2017 13.00 – 15.00 uur Stichting Yasmin Brouwersgracht 2A – Den Haag

– Tijdens deze workshop leer je hoe je een persoonlijk budgetplan kunt opstellen;  – Je leert hoe je je administratie kunt ordenen;  – Je krijgt tips om geld te besparen en om meer inkomsten te creëren;  – Je leert hoe je impulsieve aankopen kunt voorkomen;  – Je leert wat de valkuilen van lenen zijn; – Je leert wat je moet doen bij schulden; – En natuurlijk krijg je nog meer bespaartips over energie, telefoon en verzekeringen. Zeker een leerzame workshop om bij aanwezig te zijn en grip te krijgen op je geld……….Kom langs! De workshop wordt gegeven door Aytekin Kurnaz (budget coach).

 

Kinderen opvoeden is geen maatwerk

Regelmatig hoor ik van de ouders dat ze het opvoeden van hun kinderen moeilijk vinden. Vooral de jonge ouders. Ze zien opvoeden van hun kind als maatwerk. Ben jij ook zo’n ouder die opvoeden van kinderen als maatwerk ziet? Belangrijkste is dat je weet wat voor karakter je kind heeft. Alle kinderen hebben een verschillend karakter. Het karakter van iedereen is aangeboren. Natuurlijk speelt de omgeving een rol tot de vorm van je karakter.  Als je verkeerd omgaat met je kind, wordt hij ongelukkig en onzeker. Ik heb 2 zonen. Ze hebben totaal andere karakter.  Mijn oudste zoon is rationeel en de 2e zoon is emotioneel. Zo pas ik mijn communicatiestijl aan. Tijdens mijn workshops (verbeteren) relatie tussen ouders en kinderen geef ik tips aan de ouders. Wil je ook je relatie met je kind(eren) verbeteren? Vul het contactformulier op de site. We bellen je om een afspraak te maken. Intakegesprek is gratis.

Een bloemetje krijgen na een workshop

Een bloemetje krijgen na een workshop is voor mij duizenden euro’s waard.

Je hoeft niet alles te weten(?).

Je hoeft niet alles te weten(?).

Bent u ook zo’n ouder die dit soort zinnetjes hoort van zijn/haar kinderen?  Met kinderen bedoel ik met name vanaf 15 jaar. Hoe voelt dat als je dit soort zinnetjes hoort? Hebben ze gelijk of ongelijk? Graag wil ik je ervaringen hierover ontvangen op info@finbalans.nl . Uiteraard heb ik hierover ook mijn ideeën en tips die ik met je wil delen. Alvast bedankt voor je moeite.