Voorkomen is beter dan genezen

Vandaag verscheen een artikel van Nibud in de media. Voor het eerst komt het Nibud met harde spaaradviezen. Volgens Nibud zou iedereen voortaan 10% van zijn inkomen maandelijks als buffer moeten opzij zetten.

Het is makkelijk gezegd dan gedaan. Als je ziet dat de consumenten zo afgeleid worden door de reclames.  Het is voor een hoop mensen heel moeilijk om geen impuls inkopen te doen. Het vergt discipline om geen impuls inkopen te doen. Het opschrijven van alle uitgaven, helpt al goed tegen impulsaankopen.

Wat denk je over elektrische apparaten die wij thuis hebben? Ze vreten heel veel energie op. Daarom is het handig om te kijken of je duurzaam genoeg bezig bent thuis. De standby van  een tv, computer kost ons al tientallen euro’s per jaar.

Heleboel ouders willen niet dat hun kinderen tekort komen. Daarom kopen ze merkkleding voor hun kinderen. Want hun vriendjes hebben ook van die merkkleding. Anders hoort je kind niet thuis of hij wordt gepest als die met goedkope merkkleding, schoenen naar school komt. Dus we worden allemaal door de omgeving gedwongen om onnodige geld uit te geven. Hoe kun je dan verwachten dat mensen geld overhouden aan het einde van de maand?

Hoe zorg je voor een goede bespaarstrategie? Wil je grip op je geld en een overzichtelijke budgetplan opstellen?  Wacht niet te lang en neem contact op met mij. Samen gaan we ervoor zorgen dat je inkomsten en uitgaven in balans zijn.

Geef een reactie