Basisinkomen vanaf 40 jaar

Als budget- life coach, is mijn idee om basisinkomen in te voeren voor mensen vanaf 40 jaar.

Als je na je studie begint te werken, heb je bepaalde inkomsten en obv je inkomsten plan je je uitgaven(huis, auto, enz). Als je op je 40 jaar een bepaalde uitgaven hebt, ga je niet gelijk stoppen met werken. Aangezien je lichaam ook wat rust nodig heeft, kun je 1 of 2 dagen minder werken. Ook omdat je een bepaalde ritme gewend bent, denk ik, al zou je helemaal stoppen met werken, dat je je op gegeven moment toch gaat vervelen. Als je geen vrijwilligers werk doet of geen klusje hebt, ga je toch werken. Omdat je gewerkt hebt, heb je ook pensioen opgebouwd. Zo hoef je ook geen zorgen te maken voor de toekomst.

Helaas merken heel veel medewerkers stress op hun werk. Als ze vanaf hun 40e jaar de mogelijkheid hebben om te stoppen of minder te werken of een stressvrije baan vinden, dan is het ook gezond voor die mensen. Zo hoef je als staat niet veel zorgkosten te maken. Ik kan me best voorstellen dat als je vader wordt, dat je het liefst zoveel mogelijk bij je kind wil blijven. Voor die ouders moet ongeacht de leeftijd mogelijk zijn om aanvraag te doen om een basisinkomen. En die moet ook zonder tegenwerking van de staat en de werkgever goed gekeurd worden door de instanties.

De werkgevers moeten ook langzamer veranderen. Bijvoorbeeld kunnen zij een verzekering afsluiten voor de medewerkers die lange tijd bij hun kind(eren) wil zijn.

Volgens mij hadden de politieke partijen geen basisinkomen in hun partijprogramma staan. Maar daar moet ook verandering inkomen.

Wij, burgers moeten dan op een partij stemmen die de basisinkomen mogelijk maken zodat wij zonder stress kunnen leven. De mensen hebben in verleden genoeg geleden. Ze zijn slaaf geworden, ze zijn jong dood gegaan door de oorlogen, door ziektes, door onmenselijke behandeling van de werkgevers enz. Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat we gelukkig en blij leven in deze aarde.

Geef een antwoord