Bewust boodschappen doen

Door de coronacrisis zie ik volle supermarkten. Ik zie zelden dat iemand een boodschappenlijst heeft. Dit is erg jammer. Of de mensen zijn zo slim dat ze uit hun hoofd weten wat ze nodig hebben of ze zijn zo gedisciplineerd dat ze weten wat ze moeten doen tegen impulsaankopen. Maar ik denk dat beide opties onmogelijk zijn. Dankzij een boodschappenlijst hoef je geen extra spullen te kopen.

 

Pinnen of cash betalen

Sommige deskundigen adviseren dat mensen moeten pinnen en sommige zeggen dat je cash moet betalen. Als je een vast bedrag per maand in je hoofd hebt, kun je bijvoorbeeld beide methodes doen. Hoe? Kijk naar de afrondingsverschillen. Als je bijvoorbeeld 80,82 moet betalen dan ga je cash betalen. Maar als je 80,78 euro moet betalen, dan ga je pinnen. Zo bespaar je elke keer 2 eurocent. Dit moet je niet onderschatten.

 

Als je nog meer wil besparen tijdens je boodschappen, ga dan niet naar de supermarkt als je honger hebt. En ik zou zeggen doe voor hele week boodschappen. Want elke keer als je naar de supermarkt ga, koop je toch iets extra. En mijn grootste advies is niet bezuinigen op gezond eten!

Geef een antwoord