Communicatie met je kinderen

Ik hoorde een vader zeggen wat heb ik misdaan tegen zijn zoon die niet luisterde naar hem. Zijn zoon antwoordde daarop dat hij steeds aan het schreeuwen is. Door die #ruis kwam de boodschap van de vader niet goed over. Waardoor zijn kind(eren) niet naar hem luisterde(n). Hieronder lees je nog aantal voorbeelden die je als ouders niet moeten zeggen tegen je kind(eren).

1: Als je dit niet doet, dan mag je dit niet doen of als je dit doet, dan mag je dit doen. Je bent aan het onderhandelen.

2- omdat ik zo wil.

3- Nee ik ga t doen! Als je dit zegt tegen je kind, dan zeg je eigenlijk dat hij het niet kan. Niet goed voor hun zelfvertrouwen.

4- Niet huilen! Dit moet je ook niet tegen je kind zeggen. Laat hem/haar maar huilen. Desnoods praat met hem/haar. Laat hem/haar zijn/haar gevoelens uiten.

5- Je doet altijd het zelfde. Je kunt niet #succesvol worden…

6- Jan/Karin doet t niet zoals jou. #Vergelijkingen is niet goed. Dan zijn ze onder druk. Het is de wil van de ouders.

7- Er is niets aan de hand, is over. Stel hij stoot zijn voet tegen de tafel. En als je zegt dat er niets aan de hand is, dan geef je hem geen aandacht. Vraag hem hoe hij zich voelt, of hij/zij een pleister nodig heeft.

Als je nog meer voorbeelden wil zien hoe t niet moet, dan moet je een keer op een zaterdag naar een #voetbal club gaan of naar een #zwembad tijdens het afzwem periode van de kinderen. De ouders brengen hun #stress over aan de kinderen. Niet doen aub. Wil je je #communicatie verbeteren met je kind(eren)? Maak een afspraak met mij. Dan gaat er een nieuwe leven beginnen voor jullie. 

Geef een antwoord